Stop violence!

November 30, 2010

     Încep să aud din ce în ce mai multe lucruri oribile la adresa bărbaților din vremurile astea nefericite și pe primul loc se află, din păcate, violența față de sexul frumos. Eu nu pot agrea astfel de gesturi. Femeile trebuie respectate chiar dacă uneori greșesc. Trebuie să ne amintim lucruri importante cum ar fi faptul că a greși e omenește dar a ierta e divin. E foarte simplu sa fim altruiști unii cu alții. Ieșisem alaltăieri la un ceai undeva în centru, totul era frumos, liniștit până când un dobitoc a reușit să-mi strice seara. Venise cu prietena sa în ceainărie unde a început pur și simplu să o facă de kkt în fața tuturor. A început să urle și cel mai grav lucru a fost că i-a tras și o palmă care și pe mine ca bărbat m-ar fi durut.

     Să vă povestesc întâmplarea care m-a schimbat încă din copilărie. Eram la grădiniță (cămin cum îi spuneți voi) și mă pregăteam să plec acasă căci venise bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, după mine. O colegă care  toată ziua mă șicanase (dacă îmi amintesc bine) m-a pișcat și în acel moment am devenit foarte nervos și am ridicat mâna la ea cu intenția de a-i da o palmă. Până aici am reușit să ajung. Lucrul ce mă bucură e acela că… n-am apucat să o lovesc întrucât Colonelul meu drag m-a văzut și m-a bătut cu sfânta curea de la pantaloni oferindu-mi șansa să simt pe pielea mea că femeia trebuie respectată. Vă jur, de atunci nici măcar să ridic mâna la o fată n-am mai îndrăznit. E mai înțelept să renunți și să îți vezi de drum… E mai sănătos, mai religios. Să dai într-o ființă mai slabă ca tine te face inuman iar locul tău în societate nu-și mai are locul.

     Un alt subiect pe care aș dori să îl discut ar fi tot la adresa obsedaților. Nu înțeleg de ce anume simțiți nevoia să vă lăudați că ați f***o pe respectiva, pe vară-sa, soră-sa… Ar trebui să vă uitați în oglindă să vă analizați mai bine. Deveniți penibili, trece viața pe lângă voi și rămâneți la fel de cretini. O schimbare de atitudine v-ar prinde bine chiar dacă nu credeți că aveți nevoie. Unii dintre voi sunteți primitivi, fraților. Terminați cu laudele, domnilor. Nu există om bun la toate sau care să le facă bine pe toate. Poți să știi câte puțin din fiecare domeniu sau poți să știi foarte multe dintr-unul singur. Unii susțineți faptul că sunteți deștepți și frumoși dar nu uitați că defectele sunt defecte iar greșelile trebuie recunoscute pentru a putea învăța din ele. Niciun om care spune despre el „Sunt un tip deștept!”, „Sunt foarte amuzant!”, „Sunt bun la pat!”, „Sunt Adonis!” etc nu îmi va câștiga respectul, ci mai degrabă disprețul. Până la urmă e adevărată vorba aceea: lauda de sine… nu că „nu miroase-a bine”. Pute, de-a dreptul!

     Vreau să văd o schimbare!

 

     Pace,

     VicToR

3 Responses to “Stop violence!”

  1. :))) Dă-l în colo de ratat, ăia nu sunt oameni cu care să vrei să ai de-a face. Își dovedesc forțele cu niște fete… Dacă asta a învățat el acasa, asta va fi și în viață. Un om fără viitor, fără perspective și așa mai departe. Dumnezeu e sus și vede! Pace!

  2. Ma reuitam peste subiectele ce le`ai postat..si ceea ce m`a determinat sa`mi las amprenta aici e o intamplare urata…: am avut ghinionul sa intalnesc o “ea” ce a fost lovita de al ei..si nu 1 data. [:(] Totul a luat nastere in mintea lui[minte=lan de urzici]..motive ale caror rost nu le`am inteles niciodata. Ei bine..ziceai la un moment dat asa: “…sa iertam e divin”.. Crezi ca eu pot ierta un om ca el???? Am iertat orice, dar asta nu! Am avut tangente cu pers respective… am intervenit in chestia asta..cum am crezut ca e mai bine, pt ca mi`am permis cunoscandu`le de multi ani…si nu am reusit sa rezolv nimic…[:-<] So…what can I do? 🙁

  3. yeap..ratat si idiot si altele…sunt pt el. Nu`i merge bine deloc..si normal ca asta e rasplata pt ceea ce a facut… Ce m`a socat e ca ne stim atat de bine, si meritam respect din partea lui..in schimb nu a avut nici macar bunul simt ca eram prezenta… Eram nu eram…nu trebuia sa se intample…oricum nu are cum pleca din mintea mea.. dapai sa`l mai si iert….no way!