Să fii bun te costă!

January 21, 2012

 

     Deseori când ajuți pe cineva mai mult decât e nevoie ai șansa să fii luat peste picior ulterior pentru bunătatea de care dai dovadă. Ceilalți vor profita și te vei alege cu dezămăgiri mari (cum m-am ales eu în momentul de față dintr-un lucru banal). Nu ai avut niciodată impresia că ești folosit de către familie, prieteni sau șefi? Întâlnim des acest fenomen în cadrul familiilor și al prietenilor care vin și pleacă… Azi te înțelegi bine cu ei și mâine te aruncă la gunoi profitând de bunătatea ta. De exemplu, niște persoane cu capacități intelectuale scăzute care dau dovadă, prin urmare, de prostie, te pot lua de prost dacă ești bun și de deștept dacă ești rău. Un om cu o judecată justă nu va face niciodată asta. Dar prea multă bunătate nu este bună iar fără răutate totul ar fi roz și mult prea simplu, după părerea mea. Uneori bunătatea poate fi confundată cu prostia.

     În cele mai multe cazuri, dacă ești deștept ești considerat un dobitoc dar viața merge înainte. Ce nu te omoară te face mai puternic. Uneori îmi doresc să fiu pe o insulă pustie decât să trăiesc atâtea dezamăgiri de genul. V-am mai povestit ce gen de om sunt și ce fac pentru acei prieteni care merită cu adevărat sprijinul meu și chiar dacă ei nu mi-au oferit ce le-am oferit eu lor, tot ce aștept de la ei e să fie sinceri și să mă ajute când va fi cazul. Credeți-mă că acești cinci prieteni pe care îi am sunt de nota 10, restul se numesc amici. Adevărul e că trebuie să îți alegi prietenii cu grijă, să îi cunoști foarte bine înainte de a discuta sau a-i ruga ceva și asta ca să nu ajungi să plângi din cauza lor. Problema de fapt este la noi ăștia mai toleranți. Ar trebui să ne alegem cu grijă prietenii și să ne gândim de două ori înainte să îi iertăm imediat. Și încă ceva: contează enorm anturajul în care ne învârtim!

 

     Cu respect,

     VicToR

 

3 Responses to “Să fii bun te costă!”

  1. Așa e, domnu’ Daniel! Dumneavoastră sunteți un exemplu perfect având lacurile. Mulți se bagă pe sub pielea dumneavoastră și nu știți cine e pe interes cu dumneavoastră sau care se străduiește să vă câștige încrederea fiind un suflet curat.