Inima unui copil

January 17, 2014
 
 
 

     Am ales să o duc pe micuța de vară-mea la sală pentru că nu am prea ținut legătură cu ei o perioadă mai îndelungată și am zis să fac o schimbare în bine în viața mea. Țin să vă spun faptul că nimic pe lumea asta nu vă poate readuce zâmbetul pe buze mai mult decât un copil care e fericit prin faptul că îl înveți un lucru și că îi dedici din timpul tău prețios niște momente frumoase.

     Dacă tot sunt în domeniul dansului (sau am fost), am zis să o duc să încerce să-și descopere mai ușor ce îi place să facă, să-și descopere cu adevărat hobby-ul pe care îl are (îmi spunea mama ei, vară-mea, că pe acasă dansa mult și cânta piese de la acel Ghiță Munteanu sau cum Dumnezeu îl cheamă pe lăutarul ăla sau ce o fi. Am mai lucrat cu copii de-a lungul timpului tot prin intermediul dansului și știam ce mă așteaptă.

     Cum am mai zis, trec prin perioade mai puțin plăcute din păcate și o sală de dans sau un suflețel ca Roxana te poate liniști cât de cât și te poate face să mai uiți de problemele pe care le ai. Acești copii învață foarte repede având în vedere că nu au mintea ocupată ca noi cu toate prostiile de pe lumea asta și e mai ușor într-un fel. Sinceritatea nu înseamnă a spune tot ce gândești ci a gândi tot ce spui – tot timpul m-am dus pe mentalitatea asta  – dar e greu să îi mulțumești pe toți și să fii pe înțelesul tuturor. Doar copiii ne mai uimesc cu sinceritatea lor absolută și debordantă. Și cu toate că adevărurile copiilor nu sunt exprimate în prea multe cuvinte, gesturile lor le trădează clar sentimentele. Și sunt atât de dulci încât te emoționează și pentru câteva minute mai uiți de probleme sau de alte griji pe care le ai în viață. Să ajungă un copil să îți spună faptul că „vei fi un tătic bun” sau o întâmplare comică pe care am
ales să o pun în acest colaj – să te cheme cu atâta bucurie la ziua ei de naștere menţionând faptul
că a uitat exact când e dar o va întreba pe mama ei sau să te întrebe „Ce ai pățit, ce te doare?”  – sunt niște lucruri foarte frumoase pe care nu le apreciem destul de mult.

     Seară frumoasă vă doresc și apreciați-vă prietenii și familia cu adevărăt!

 

     VicToR

 

One Response to “Inima unui copil”

  1. i dau dreptate verisoarei tale …..si eu cred ca vei fii un tatic bun.