Never give up!

March 23, 2014

     

     Am fost învățat să lupt pentru ce îmi doresc în viață chiar dacă unii mă desconsideră și vor să mă tragă în jos după ei. Când ai momente/perioade grele, când dai de un obstacol în viață nu da înapoi ci încearcă să te retragi în sigurătate și să găsești soluția cea mai bună. Dacă vrei să reușești cu adevărat trebuie să privești înainte tot timpul, să ai un strop de curaj și vei reuși 100%. Sincer, pentru vârsta mea, am realizat foarte multe lucruri de care sunt mândru dar nu m-am afișat în public niciodată, mai ales pe rețelele de socializare. Singur lucru pe care m-am decis să nu îl ascund de lume este acel ceva care m-a ridicat pe mine în viață: dansul. Sunt o persoană mai sensibilă de fel și nu vedeam rostul să mă expun dar am fost apreciat chiar și de persoane pe care nu le cunosc. Îi mulțumesc pe această cale persoanei care mi-a deschis ochii și m-a schimbat în bine. Nu merită să ascunzi un lucru la care te pricepi sau pe care cel puțin știi că îl faci bine.

     Fiecare om își are rostul în viața asta, fiecare dintre noi avem un drum de descoperit. Fiecare dintre noi își dorește să știe motivul pentru care s-a născut și fiecare dintre noi așteaptă cu sufletul la gură momentul în care va înțelege care îi este menirea, momentul în care va înțelege cum trebuie să își trăiască viața, pentru cine sau pentru ce trăiește. De mult ori am ales să ascult sfaturile celorlalți în loc să îmi ascult inima. Am renunțat la vise, la ceea ce îmi era mai drag, la fericirea de a ajunge să fac ceea ce simt că îmi ajută sufletul să se înalțe. Am învățat, după multe eșecuri, să îmi ascult inima în locul cuvintelor aruncate de către oamenii de lângă mine. Am învățat că cea care știe exact unde îmi este locul este inima, nu ceilalți! Nu renunța niciodată la visele tale. Testează-ți motivația. Vezi cât ești de puternic și învață să nu te lași doborât de limite, de orice natură ar fi ele. Mergi înainte fără să privești sau să compari și când te vei uita în urmă, vei vedea cât de departe ai ajuns.
                               Untitled

     Așadar, nu renunțați la lucrurile care va mai aduc un zâmbet pe buze și încercați să reluați și să faceți lucrurile care va binedispun. Pe mine dansul mă ajută în momentele de depresie și supărare; în ora aceea de dans mă calmez chiar dacă ulterior mă lovește din nou tristețea. Am întâlnit oameni, sute de oameni care m-au învățat multe lucruri frumoase și mi-au dat sfaturi pe care pot conta în fiecare zi. Trec printr-o perioadă mai grea dar sunt sigur că se va rezolva pentru că mă cunosc, știu ce suflet am și prin asta mă diferențiez de restul. Știu că mereu o să existe cineva care să mă prindă de mână, să-mi zâmbească și care mă va ajuta să trec peste o dezamăgire: fie mama mea fie un prieten adevărat.

     Vei vedea că, atunci când începi, oamenii vor râde de tine. Tu poate nu ai prea multă încredere în tine și pe măsură ce vei înainta vei simți că te doare, vor începe să te usture mușchii și să transpiri iar ceilalți vor începe să se gândească că nu este o glumă, că tu te motivezi și înaintezi. Mergi înainte, poți! Da, poți! Încearcă, dă-ți duhul acolo! Nu te lăsa, nu ai voie să te lași! Nu vezi cât ai înaintat pentru că ești legat la ochi și chiar dacă simți că mori, că e cumplit de greu, mergi înainte! Urli, nu mai gândești și în cele din urmă cazi pentru că nu îți mai răspund mușchii. Și când deschizi ochii, surpriză! Scopul tău a fost depășit de mult, ți-ai depășit orice limită! Felicitări, ți-ai câștigat încrederea ta în tine și respectul celorlalți. Acum poți mișca munții! Nu există imposibilul. Totul este perfect posibil! Da, totul!               

       

 
 
     Uneori aruncăm prostește în față oamenilor cu sentimentele noastre debordante precum se aruncă sinucigașii de pe clădiri. Simți că trebuie să te dedici complet unui lucru sau unei persoanei și o faci deși nu știi ce urmări va avea acest lucru. Mulți dintre oameni te judecă pe nedrept, pentru niște greșeli neintenționate dar își vor da seama într-un final cine ești. Crede în tine, rămâi pe picioarele tale. Nu e greu să crezi în tine atunci când ai un om care îți spune mereu că el crede în tine, că te vrea acolo și că nu are nevoie de nimic altceva în afară de tine. Oricât ai fi de orgolios sau supărat, nu pleca de lângă persoana care are nevoie de tine pentru că s-ar putea să regreți mai târziu.
 
     În concluzie, nu-i lăsa pe alții să-ți spună ce poți face și ce nu. Nu-i lăsa pe alții să-ți controleze viitorul. Nimeni nu știe mai bine ca tine de ce ești în stare și de ce nu, așa că dacă vei întâlni vreo persoană care îți va spune că ceea ce vrei tu să realizezi este imposibil, mulțumește-i frumos și politicos pentru sfat însă imediat după aceea șterge complet din minte acel „sfat” și evită pe cât posibil să mai discuți cu persoana respectivă despre visurile tale. Crezi că nu ești sufucient de bun doar pentru că așa îți spun alții? Înseamnă că nu te cunoști! Și dacă într-adevăr nu te cunoști, atunci ai trăit degeaba! Nu cumva să ajungi în punctul în care să dai vine pe unul și altul pentru că nu ai realizat ce ți-ai propus! Doar un laș face chestia asta iar tu poți întotdeauna mai mult de atât!  

     Și încă un lucru: nu uita niciodată să ai încredere în tine!

     Am pentru voi un mic video care l-am pregătit! 

 
 
 

     Cu respect,

     VicToR

 

2 Responses to “Never give up!”

  1. Anonymous

    Mi-ai facut dimineata mai frumoasa! foarte motivational ce ai scris! iti multumesc!

  2. Mă bucur că te-am putut ajuta! Sper să-ți prindă bine și nu uita: don’t let anybody to change you!