Dacă vor să plece, lasă-i! N-ai nevoie de cineva care n-are nevoie de tine!

April 26, 2015

     Are rost să-ți deschizi sufletul în fața unei persoane pe care o consideri ok? Mai merită să riști? Eu sunt mai reținut în privința asta și am făcut niște schimbări în bine :>

     Sunt mai reținut în a oferi iubire oamenilor care nu apreciază nimic din ce fac și ce sunt, care îmi oferă doar firmituri în loc să-mi dăruiască în aceeași măsură în care am dăruit eu. De câte ori ți-ai pus sufletul pe tavă iar ei te-au folosit pentru acest lucru?

     Ai mare grijă de sufletul tău pentru că nimeni nu o va face în locul tău. Fericirea, succesul, totul începe cu TINE! Gândește pozitiv și vei avea parte de lucruri pozitive! Lasă-i să plece din viața ta pe oamenii care nu vor să rămâna lângă tine când tu oferi sentimente frumoase, când ești un om bun și te astepți la același lucru de la ei dar primești opusul. Lasă-i să plece, meriți mai mult de atât!

     Eu sunt genul de persoană care își punea prietenii pe locul întâi, aveam momente când uitam de mine, uitam cine sunt și ce suflet frumos am… Pune-te pe primul plan, de la tine pleacă totul! Când te trezești dimineața încearcă să-ți spui în gând că ești un om bun și nu te mai uita în trecut să te judeci pentru ce a fost. Fii pozitiv, lumea are nevoie de suflete frumoase!

     Am învățat cu greu să nu îi mai caut pe cei care și-au bătut joc de mine și m-au înlăturat. Vor veni înapoi într-o zi. În aceste cazuri va fi decizia ta dacă îi vei mai accepta sau nu. Unii merită pentru că greșim cu toții, suntem oameni și îi voi înțelege, dar eu, personal, nu mai trag de nimeni.

     Îmi voi învăța sufletul să nu mai lăcrimeze după oamenii care nu-l apreciază. Nu voi mai avea încredere în oricine, amintindu-mi că încrederea se câștigă greu iar pentru a mea trebuie dusă o luptă așa cum și eu voi lupta să câștig încrederea oamenilor care merită.

     Păstrează-i lângă tine pe oamenii…

 • care te iubesc și s-ar trezit pentru tine la orice oră să te ajute
 • care te inspiră să faci lucruri mărețe
 • care te fac fericit, care te fac să zâmbești în fiecare zi!
 • care te încurajează și te motivează să treci peste orice greutate și să reușești în acțiunile tale

     Și cel mai important lucru: renunță la cei care nu fac nimic din toate cele enumerate mai sus. Acei oameni sunt în plus și vor doar să profite de bunătatea ta!

 

Uneori, a iubi înseamnă să-l lași să plece când tu vrei să-i fi și mai aproape!

 

Cu respect,

VicToR

2 Responses to “Dacă vor să plece, lasă-i! N-ai nevoie de cineva care n-are nevoie de tine!”

 1. Someone

  De fapt nimeni nu lupta pentru incredere. Oamenii sunt capriciosi si increderea e un concept negativ care intervine de cele mai multe ori atunci cand cineva o comite :P. Se pierde, dar ma indoiesc ca exista in sens pozitiv (nu prea ii vad utilitatea, nu cred ca face pe nimeni mai fericit).
  Cand spui ca ai incredere, corelatul logic si proiectia acelei increderi in subconstient e o infrangere; admiti ca e posibil sa ti se greseasca si, totusi, inchizi ochii… Imi place magia inteligenta si am indoieli serioase in privinta magiei negre :)). Singurele concluzii pe care le poti scoate pe tema asta sunt, de fapt, legate de pierderea increderii.
  Increderea inseamna a-ti asuma riscul de a te pierde pe tine! Ei, cine iti merita iubirea nu o sa lupte pentru asa ceva si nici macar pentru a-ti castiga stima. Nu suntem un premiu. Ai un suflet frumos care iti apartine in totalitate. Nu cred ca iubirea inseamna necesitate sau posesivitate. De ce ai avea nevoie de increderea cuiva daca stii ca nu vei rani persoana respectiva? De ce sa te concentrezi ca acea persoana sa creada ca nu o vei rani cand ceea ce ar trebui sa conteze e sa ii placa iubirea pe care i-o oferi? Nu e o chestie un pic cam prea egoista?
  “E uman sa gresesti” hihi da…e un text super comod, poate ca ar trebui introdus in ghidurile de conversatie. Nu cred ca poti iubi la modul ideal avand aspiratii “umane”. Depinde cat si in ce crezi pana la urma. Daca am spus ca increderea e ceva negativ, conceptul pozitiv e credinta. Nu ma refer la a fi vreun sfant sau ceva, nimeni nu e, ci sa stii ca esti iubit in asa masura incat acea entitate in care crezi nu ar permite sa ti se faca rau, decat daca e in scop educativ. In plus, indiferent in ceea ce crezi, asigura-te ca e suficient de puternic sa te salveze de orice si nu e un recurs la care sa apelezi in ultima instanta.
  Toti avem o balanta proprie, scopul vietii e sa o ajustam asa cum consideram. In functie de asta, fiecare are parte de exact acea iubire pe care, constient sau inconstient, o cauta.
  Am gasit un citat care mi-a amintit de tine si, ca de obicei, nu mai stiu autorul :P…
  “All birds find shelter during a rain, but eagles avoid rain by flying above the clouds”.
  Ma bucur ca ai ganduri mai optimiste, viata e ca o panza nepictata. Cateodata se baga cei mai putin talentati si crezi ca o strica, dar adevarul e ca un pictor cu adevarat bun poate, indiferent de acele interventii nefericite, sa expuna ce tine mai frumos si mai de pret in suflet. Si prin contrast, lucrurile bune au mai multa forta cand sunt inconjurate de rau!
  O imbratisare. Ai grija de tine, iubeste inteligent si mai scrie, ma faci sa zambesc diminetile 🙂