Ce te face fericit?

April 1, 2012

                            

   

     Mă întreb de mic copil care e motivul pentru care zâmbesc și mă bucur de fiecare clipă pe care o trăiesc. Sunt sincer când spun că tot ce se găsește în jurul meu mă face să fiu cu zâmbetul pe buze: de la simpla căldură oferită de soare și până la întâmplările cotidiene precum o discuție cu un prieten bun sau o prietenă bună căruia îi știu viața ca în palmă și el/ea pe a mea. Sunt recunoscător că am prieteni de genul acesta – puțini de tot (cam cinci) dar îi am. Restul nu mai contează. O plimbare cu mașina te scapă de stres cam tot timpul. Mă rog, la mine funcționează dar având în vedere faptul că benzina va ajunge la 7 RON, în două-trei luni mă gândesc serios să îmi cumpăr o bicicletă. O muzică bună la momentul potrivit te poate face fericit, să uiți de necaz sau să te pună pe picioare (sunt convins că la orice petrecere piesa „Ca la 20 de ani” de la Voltaj te face să tresari puțin. Nu știu ce preferințe aveți unii pe lângă mizeriile numite manele pe care sunt nevoit să le ascult la chefuri. Încă mă pot mândri cu faptul că n-am cedat nici amețit să dansez pe așa porcării dar în fine, să revenim la ale noastre. Dimineața de obicei ascult Maroon 5 – „Sunday morning” pentru că mă delectează și e numai bună să te pună pe picioare. 

     Unii prieteni îmi spun că pe mine mă face fericit doar faptul că mă duc la pescuit atât de des. Pescuitul e un fel de relaxare totală, o deconectare de la tot ce înseamnă internet și stres urban. Îmi dă o stare de liniște și siguranță în jurul meu. Normal că sunt fericit când prind un pește, fie el mare sau mic, și îl eliberez.

     Altă modalitate – preferata mea și cred că și a voastră – este să am lângă mine persoana iubită care îmi cam șterge toate problemele pe care le am pe cap, mă face să uit de necazuri. Persoana iubită plus familia îmi dau cele mai frumoase momente din viață deci nu prea am ce discuta aici, știm cu toții că așa este.

     Sunt însă și alte motive mici care mă pot face să zâmbesc: 

     -îmbrățișarea sinceră a unei persoane foarte apropiate

     -cadourile de la persoane cunoscute sau necunoscute

     -reușita unei piese la pian, a unui filmuleț sau a unei fotografii

     -un cățeluș îmbrăcat simpatic :))

     -când aflu că cineva m-a descoperit și mă urmărește în tăcere

     -când îmi fac amici de-o porție și adun povești

     -când mă uit la lucruri vechi și inventez povești despre ele

     -când găsesc ceva drăguț în poștă (mi se întamplă des) :)) 

     -când ajut o persoana mai săracă, fără prea multe posibilități financiare

     -când îmi enervez prietenele și ne tachinăm puțin reciproc

     -când mi se cațără o buburuză pe mână 

     -când mă întâlnesc cu prietenii și vorbim despre lucrurile întâmplate în copilărie sau la liceu

     Sunt multe lucruri care te pot face fericit. Îți trebuie doar puțin timp să le dai importanță, restul vine de la sine.

     Nu știu dacă v-ați gândit vreodată să luați o foaie de hârtie și să vă scrieți toate motivele care v-ar face fericiți, bineînțeles fără să fiți ipocriți și să aduceți vorba de bani și alte asemenea. Ia încercați, poate vă deschideți puțin ochii.

     

     Respect,

     VicToR

 

 

3 Responses to “Ce te face fericit?”

  1. “Sau cand imi enervez prietenele,l-e tachinez putin si ele la randul lor pe mine :)))” aici ma regasesc. Frumos ce ai scris . >:D<

  2. Nu dau nume dar persoanele respective se știu cu siguranță, Cristinuța dragă! :*:)))