The Fallen

June 1, 2014

     Ți s-a întâmplat să ajungi în unele momente să te închizi în tine, să încerci să afli adevărul și să înțelegi lumea din jurul tău și pe apropiații tăi? Tocmai prin asta trec de o perioadă bună și chiar dacă zâmbesc și mai fac lumea să râdă, sufletul meu e praf, aruncat undeva departe. Și mă întreb de ce nu pot fi și eu ca alții, să ies mai ușor dintr-o problemă, dintr-un fleac, din orice. Evident, problema cred că e la mine. Mulți prieteni au sfaturi în program, mulți se dau buni psihologi și doctori în sfaturi ideale dar eu nu am fost niciodată de acord să-i ascult pe alții așa că nu m-au ajutat deloc. Până la urmă, dacă e să judeci la rece, nimeni nu îți vrea binele, doar părinții care te-au crescut prin eforturi și sacrificii mari, atât de mari încât tu te întrebi „Oare eu le-aș face?”.

     Astăzi m-am întâlnit cu un prieten bun cu care am început o afacere de-a lungul timpului și m-a întrebat foarte sincer: „Ce vrei să demonstrezi lumii? Nu poți schimba oamenii chiar dacă faci atâtea lucruri frumoase pentru ei. Multă lume nu merită tot efortul ăsta pe care-l faci pentru ei. Gândește-te bine și ține minte un lucru, Victore: după toate lucrurile frumoase pe care le-ai făcut pentru ei, în final te vor urî!”.

     În unele momente chiar tind să cred că așa este. Am vrut să fac o lume mai bună de unul singur. Sunt și am fost conștient tot timpul că nu poți face lucruri mărețe fără ajutor, în schimb altruismul de care dau dovadă sigur mă va ajuta. Voi ajuta lumea cât îmi va sta în putință.

     Vin și zile negre în viețile noastre. Eu trăiesc în astfel zile de mult timp, însă speranța că va fi bine mă ajută să merg mai departe. Tot ce trebuie să ai e un firicel de speranță, nu contează cât de greu îți este. Vor veni zile când te vei simți singur-singurel, vei avea impresia că doar tu ești pe Pământ și că nimeni pe lumea asta nu te merită. În acele momente ai nevoie de speranță. Ține-te de acel firicel de speranță și vei vedea că va fi bine! Trebuie să fii deasupra problemelor și cel mai important lucru este să încerci să le rezolvi fără să îți faci și mai mult rău.

     Am fost nedreptățit de mai multe ori, de asta vă scriu, nu ca să-mi promovez bunătatea sau să demonstrez cuiva faptul că sunt diferit. Vă spun că toate atuurile pe care le am nu mă ajută momentan deloc. Atâta timp cât liniștea sufletească îți lipsește, nu îți va merge bine în absolut nimic. Am simțit asta pe propria piele de atâtea ori încât am ajuns mă duc cu scârbă la serviciu (chiar dacă îmi place ceea ce fac), să vorbesc cu ceilalți doar ca să le răspund și să aștept să treacă timpul. Și nu e bine. V-am scris despre negativism că să învățați să scăpați de el. Asta nu înseamnă că îți rezolvi problema cu liniștea sufletească zburând din floare în floare. Din păcate toți cunoscuții mei se pare că aleg această modalitate dar pentru mine nu e valabil și nu pot face așa ceva. Am nevoie de o perioadă mai lungă de refacere și decât să stau cu o companie neplăcută lângă mine, mai bine mor singur.

     Pace!

     Don’t you ever loose your hope, prieteni buni!

 

     Respect,

     VicToR

 

One Response to “The Fallen”

  1. Nu-ti pierde curajul! Cei ce nu te-au apreciat o vor face intr-o zi Vic, insa probabil va fi prea tarziu. Vorba ta…Don’t loose hope!!!