Sfaturi de condus pe timp de iarnă

December 19, 2010   

Câteva sfaturi pentru condusul pe timp de iarnă având în vedere că am câștigat multă experiență de când stăpânesc volanul. O să vă prindă bine! 🙂

  1. Mașina trebuie curățată de zăpadă în totalitate!
  2. Porniți ușor de tot de pe loc, nu ambalați roțile pentru că ambreiajul va avea de suferit foarte mult dacă roțile se învârt în gol. Deci pornirea de pe loc va fi foarte lentă!
  3. Conduceți foarte încet și preventiv astfel încât să evitați accidentele. Păstrați o distanță care să elimine orice risc de accident (distanța de frânare se va mări și riscați tamponări stupide).
  4. Când urcați un deal sau mergeți pe un pod, nu ambalați roțile pentru că vor aluneca! Accelerați încet, treptat și schimbați vitezele ușor. Nu e de glumit, se poate întâmpla să rămâneți în pantă și să alunecați în spate chiar dacă țineți frâna!
  5. Iarna nu veți folosi frâna de mână deloc! Unii folosesc frâna de mână iarna pentru așa-zisele drift-uri (derapaje controlate) cu care se distrează în parcări! ATENȚIE: este un lucru prostesc deoarece este foarte solicitat ambreiajul! Ambreiajul trebuie utilizat doar la nevoie (plecări de pe loc, schimbări de viteză)! La semafor nu stați cu piciorul pe ambreiaj, puneți mașina pe liber și așteptați așa!

     Sper să vă ajute!

     Vă pup și drum bun!

     VicToR

 

Comments are closed.