Sfaturi de Condus: Pe timp de Iarna

December 19, 2010Cateva sfaturi pentru condusul pe timp de iarna,o sa va prinda bine avand in vedere ca am castigat multa experienta decand stapanesc volanul.

1.Masina trebuie curatata de zapada in totalitate!
2.CEL MAI IMPORTANT LUCRU LA PORNIREA DE PE LOC:Porniti usor de tot de pe loc,nu ambalati rotiile,pt ca va avea de suferit ambreajul foarte mult daca rotiile se invart in gol.Deci pornirea de pe loc va fi foarte lenta!
3.Conduceti foarte incet si preventiv astfel incat sa evitati accidentele,si pastrati o distanta care sa elimine orice risc de accident,distanta de franare se va mari si riscati tamponari stupide.
4.Cand urcati un deal sau un pod,nu ambalati rotiile pt ca vor aluneca!accelerati incet,treptat si schimbati vitezele usor,nu e de glumit se intampla sa ramaneti in panta si sa alunecati in spate chiar daca tineti frana!
5.Iarna nu veti folosi frana de mana deloc! Unii folosesc frana de mana iarna pentru asa zisele DRIFT-uri(derapaje controlate) cu care se distreaza in parcari!
ATENTIE! este un lucru prostesc deoarece este foarte solicitat ambreajul! Ambreajul trebe utilizat doar la nevoie,plecari de pe loc schimbari de viteza! La semafor nu stati cu piciorul pe ambreaj e un lucru demn de o persoana cretina,puneti masina pe liber si asteptati asa!

Sper sa va ajute va pup si Drum BUN! VicToR

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>