Sensibilitatea, defect sau calitate?

February 27, 2014
 
                           Ma intreb deseori daca un barbat e bine sa fie sensibil, eu am aceasta calitate am inceput sa cred ca e un defect. Ce am observant eu la barbati in general se sfiesc sa vorbeasca deschis despre sentimentele lor deoarece nu este “masculin” vezi doamne sa faca asa ceva, li se pare mai degraba o rusine, eu sincer nu vad care e problema dar poate imi va explica si mie cineva. Oricum femeile vor cauta acei baieti “smecherasi” care sa le faca sa sufere, si pe care ii accepta in locul unui baiat cu sufletul curat,sensibil si iubitor. Un barbat trebe sa fie capabil sa-si exprime sentimentele,trebe sa stie sa asculte o femeie.
                 Mie personal imi plac foarte mult florile si daca am simtit vreodata ca trebe sa daruiesc cuiva din inima o floare am facut-o fara sa stau pe ganduri.Daca a iubi  copii si animalele inseamna a fi sensibil, iar ma incadrez.Tot odata daca simt cv deosebit fata de persoana la care tin imi place sa fac surprise fara un motiv anume, sunt de parere ca trebe sa oferi o floare unei femei si inafara respectivelor “evenimente” , dar lucrul acesta din pacate nu-l constientizeaza multi.
                    Ajungi sa tii la cineva cu adevarat atunci cand   esti gata sa plangi daca o doare ceva, esti gata sa primesti o palma cat se poate de tare pentru ca ai spus o tampenie. Nu mai vrei sa te vezi cu nimeni, orice intalnire cu cineva este una banala. Gandul tau este plecat in alta directie. Nu mai vrei sa spui nimic cand esti langa ea cu toate ca esti maestru cuvintelor, cu toate ca asta e una dintre pasiunile tale.
 
 
 
Cateva Sentimente care ma bine dispun… de unele duc lipsa din pacate dar, va fi bine!
·      
 
  •          Sa ma simt important si pretios in acelasi timp pt cineva drag 😀
  •          Sa reusesc in ceva anume in care nu credeam ca voi reusi vreodata!
  •          Sa adorm langa persoana iubita…..(hmda)
  •          Sa ajut pe cineva care are nevoie de ajutor!
  •          Sa-mi fac parintii sa fie mandrii de mine si de reusitele mele!
  •          Sa primesc un mesaj in care sa scrie  “ mi-e dor de tine”
  •          Sa ma uit pe fereastra la o vreme ploioasa si sa servesc un pahar cu ceai cald!
  •          Sa ma trezesc in mijlocul noptii si sa realizez faptul ca mai am de dormit cateva ore bune!
  •          Sa ajung la medic sa aflu ca rezultatele sunt 100% sanatos,cu toate analizele ok! (mi s-a intamplat de curand)
                 In  primul rand trebe sa am incredere in mine, am ajuns si eu la parerea ca nu e un defect sensibilitatea, am stat de vorba cu niste prieteni care m-au convins, mi-au spus faptul ca probabil sunt foarte darnic si bun cu oamenii din jur.M-au sfatuit sa ma detasez de aceste rautati si sa le ignor desi mi-e exagerat de greu. Faptul ca nu pot sa fiu indiferent e o calitate clara a unui om cu suflet! Probabil unii va regasiti in ce am scris! Pentru ca pana la urma esenta sensibilitatii este sa receptezi cu intensitate maxima atat bucuria, emotiile pozitive, cat si durerea in lucrurile care ti se intampla.Sa fii sensibil nu este nicidecum echivalent cu “sa fii slab”, dupa cum cred unii…  Nu poti sa fii slab pentru simplu fapt ca lasi sa se vadaceea ce simti…Din contra,fiind sensibil arati ca ai puterea sa fii tu insati si nu iti stapanesti emotiile doar pentru a parea mai puternic in ochii prieteniilor tai!  
tumblr_mekqygEagX1rkueieo1_500

f

 
Eu personal traiesc dupa o filozofie foarte simpla…
Daca poti face fapte bune pentru alte persoane,ai obligatia morala sa faci acele fapte!

Cu mult respect VicToR!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>