O mica intamplare …

June 20, 2012

Am avut cateva iesiri pe apa decand s-a terminat prohibitia,nu prea am avut succes,nereusita se datoreaza si vanarii acelor pesti de dimensiuni mai mari gen somn,salau,stiuca,care nu ii vezi in fiecare zi,vorba aia,daca vrei sa prinzi de o palma prinzi si la noi pe Poclos dar Muresul are secretele lui de asta iubesc acest rau minunat!
Am avut ocazia sa intalnesc un batranel care pescuia la maruntis,m-am pus langa el si l-am ascultat 3 ore fara sa comentez,sa-l intrerup etc,mi-a explicat tehnici de pe vremea lui,cum se “prostea” somnul,sau alti pesti vanati de mine. Mi-a spus o vorba mare pe care am retinut-o: “Victore, primul lucru pe care trebuie sa-l inveti cand te apuci de pescuit este sa NU prinzi peste! Te duci sa-ti limpezesti mintea” dupa atatia ani de pescuit ajung sa imi spuna cineva chestia asta,am ramas masca,acuma pe bune….daca te invinovatesti asa ca nu prinzi peste..mai bine cauti alt hobby,in incheiere mi-a lasat un mesaj care m-a trezit sincer din amorteala.

Domnul Tibi : Dute la pescuit pentru frumusetea iesiri in natura , dute la pescuit pentru linistea ce doar pe malul apei o gasesti , dute pentru tine si pacea ta sufleteasca nu pentru pestele care va sa vie si daca tot ai ajuns la malul apei incearca sa si prinzi un peste ca sa nu uiti de ce ai iesit in natura . nu ai prins , nu e nimic grav , nu dispera si nu pune la suflet esecul de azi , gindeste-te la reusita de miine . Sigur va exista un miine !!!
Multi dintre voi ma intreaba de ce ma duc la pescuit,ca va plictisiti de muriti,nu aveti rabdare sa stati,problema nustiu de care parte este sincer,fiecare cu placerile personale,eu ma simt bine in liniste,natura,cat mai departe de lumea asta falsa si virtuala in care traim acuma,nu ma duc ca sa prind peste neaparat,ma duc sa scap de acest virus virtual (netul).
Am ajuns la concluzia ca in fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva….. Asadar iesiti din casa,si mai pasiti si voi pe iarba,nu patiti nimic relax :))
            

                                                                        Peace VicToR

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>