Mama

October 18, 2016

     Cred că primul lucru pe care îl evit atunci când e mama alături de mine, din păcate în puținele momente când pot profita și eu de căldura ei, este să nu o enervez. Evită să o enervezi pe mama ta, nervii ei sunt oricum întinși la maxim din diferite probleme. Nu încerca să o agiți sau, mai important de atât, nu o contrazice (decât dacă ai motive întemeiate). Uneori și dacă ai dreptate mai bine ar fi să cedezi în fața ei; ea ți-a dat viață până la urmă și pe mine personal mă doare inima dacă cumva e supărată tocmai din cauza mea. Atunci când spune că nu mai poate te rog mult să faci tot posibilul să o crezi; când devii mamă viața ta se cam limitează și intervin responsabilitățile pe care noi nu le vom realiza decât atunci când vom avea copii – până atunci ne enervăm degeaba.

     Un alt lucru pe care vreau să îl punctez este ajutorul pe care îl poți dărui mamei chiar dacă nu te cheamă să o ajuți. Implică-te mai mult. Dacă o poți ajuta cu ceva, oricât de neînsemnat ar părea, nu ezita să o faci.

     Ar trebui să  înțelegi faptul că e obosită și să nu te superi dacă nu mai e „de cursă lungă”. Da, e foarte obosită pentru că nu a mai dormit demult o noapte întreagă și totuși funcționează. Uite-o! Are puterea să mai și zâmbească și să fie drăguță. Gândește-te la momentele când erai bebeluș: oare cât dormea mama ta? Cât de des se trezea noaptea pentru tine? Câte sacrificii a făcut pentru tine? Tot timpul am încercat să o fac pe mama să zâmbească; acel zambet minunat și sincer pe care doar ea, omul care ți-a dat viață, ți-l poate dărui.

     Uneori ajungem să ne îndepărtăm de cei din jurul nostru sau cei din jurul nostru se îndepărtează de noi pentru că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă. Cei care devin părinți se schimbă pentru că așa e firesc, intervin alte priorități. Oamenii se maturizează mai mult după ce au un copil iar prietenii rămân la același stil de viață liniștit, fără copil sau alte responsabilități. E destul de greu ca unii să mai țină pasul cu ceilalți. Prioritățile se schimbă, concepțiile se schimbă, timpul liber de asemenea suferă modificări. Cu toții ne spunem că vom rămâne la fel și după ce devenim părinți sau ne imaginăm noul capitol cu totul altfel. În realitate lucrurile se așază diferit față de cum ni le-am plănuit și doar atunci când ajungem în situația de a le înfrunta ne dăm seama că i-am judecat greșit pe cei dinaintea noastră.

     Te schimbi total întrucât copilul tău este cea mai mare responsabilitate, e ființa pentru care te zbați în viață. Copilul e TOTUL și e normal să te schimbi. Așadar, aveți grijă de mamele voastre și chiar dacă vă mai supără uneori amintiți-vă de lucrurile pe care vi le-am scris mai sus.

shutterstock_151343030

 

     Tu când i-ai dăruit ultima dată mamei tale o floare? Da, eram sigur, a fost demult, așa-i? Dă-i drumul frumos și fă un gest mâine când te întorci acasă. Smulge-i un zâmbet mamei tale; o vei face fericită cu un gest mic, nu trebuie să fie un eveniment major ca să-i dăruiești o floare mamei tale sau persoanei dragi!

 

     Vă doresc o seară frumoasă!

     Noapte bună!

     VicToR

Comments are closed.