Mama

October 18, 2016

–                          Cred ca primul lucru pe care il evit atunci cand e mama alaturi de mine, din pacate in putinele momente cand pot profita si eu de caldura ei, este sa nu o enervez, evitati sa o enervati pe mama voastra, nervii ei sunt oricum intinsi la maxim din diferite probleme :))
Nu incerca sa o agiti, sau mai important de atat sa o contrazici doar daca ai motive intemeiate, uneori si daca avem dreptate mai bine ar fi sa cedam in fata ei, ea ne-a dat viata pana la urma si pe mine personal ma doare inima daca cumva e suparata tocmai din cauza mea. Atunci când spune că nu mai poate te rog mult sa faci tot posibilul sa o crezi , cand devii mama viata ta se cam limiteaza, intervin responsabilitatiile pe care noi nu le vom realiza doar atunci cand vom avea copii, pana atunci ne enervam degeaba
Un alt lucru pe care vreau sa il punctez este ajutorul pe care il poti darui mamei chiar daca nu te cheama sa o ajuti, implica-te mai mult, dacă o poți ajuta cu ceva, oricât de neînsemnat ar părea, nu ezita să o faci.
–             Ar trebui sa  Înțelegem faptul  că e obosită și nu te supăra dacă nu mai e „de cursă lungă”. Da, e foarte obosită pentru că nu a mai dormit demult o noapte întreagă și totuși funcționează. Uite-o, are puterea să mai și zâmbească și să fie drăguță. Gandeste-te la momentele cand erai copil, bebelus, oare cat dormea mama mea? Cat de mult se trezea noaptea pentru tine? Cate sacrificii a facut pentru tine? Tot timpul am incercat sa  o fac sa zambeasca, acel zambet minunat si sincer, doar ea t-il poate darui, omul care ti-a daruit viata.

Uneori, ajungem să ne îndepărtăm de cei din jurul nostru sau cei din jurul nostru se îndepărtează de noi pentru că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă. Cei care devin părinți se schimbă pentru că așa e firesc, intervin alte prioritati, oamenii se maturizeaza mai mult dupa ce detin un copil, iar prietenii raman la acelasi stil de viata linistit fara copil sau alte responsabilitati. E destul de greu ca unii să mai țină pasul cu ceilalți. Prioritățile se schimbă, concepțiile se schimbă, timpul liber de asemenea suferă modificări. Cu toții ne spunem că vom rămâne la fel și după ce devenim părinți sau ne imaginăm noul capitol cu totul altfel. În realitate lucrurile se așază diferit decât așa cum ți le plănuiești și doar atunci când ajungi în situația de a le înfrunta îți dai seama că i-ai judecat greșit pe cei dinaintea ta.

Te schimbi total pentru ca copilul este cea mai mare responsabilitate, e fiinta  pentru care te zbati in viata,  copilul e TOTUL , si undeva e normal sa te schimbi, deci in final aveti grija de mamele voastre, si chiar daca va supara uneori amintiti-va de lucrurile pe care vi le-am scris.

shutterstock_151343030

 

Tu cand i-ai daruit mamei tale o floare? da…eram sigur, a fost demult asa-i? Da-i drumul frumos si fa un gest maine cand te intorci acasa, smulge-i un zambet mamei tale, o vei face fericita cu un gest mic , Nu trebe sa fie un eveniment, sa daruiesti o floare mamei tale sau persoanei drage!

 

Va Doresc o Seara frumoasa! Noapte Buna

One Response to “Mama”

  1. Nu trebuie sa fie un eveniment, sa dăruiești orice, oricand, oricui…..este Mai mult sau mai putin important in viata ta!

    Reply

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>