Friends are born, not made!

February 18, 2011


                         

     Mai există prieteni adevărați? Unii zic că s-au pierdut odată cu trecerea timpului. Prietenii din ziua de azi sunt aceia care stau lângă tine doar pentru că tu le poți fi de folos. Eu am trecut prin asta iar acum nu mai am încredere aproape în nimeni… Aproape!

     Nu zic că nu există pentru că eu am și mă bucur de ei. Îi număr pe degete dar știu că sunt acolo și dacă am o problemă mă vor ajuta indiferent de situație! Dar oare îi vom pierde vreodată? Nu știu și nici nu vreau să cred așa ceva. Eu țin foarte mult la prietenii mei. V-am mai explicat cum sunt eu ca prieten: poate avea omul încredere în mine și îi pot fi loial dar până în punctul în care sunt mințit sau vorbit pe la spate. De-asta trebuie să fim atenți ce prieteni ne facem. Sunt puțini aceia care se mai gândesc și la ceilalți să le dea o mână de ajutor, să îi asculte când au o problemă, nu doar să profite și atât.

     Din câte observ, prieteniile nu mai țin. Foarte mulți devin orgolioși și prieteni adevărați vor fi doar cei în care ai încrederea cea mai mare (ca de exemplu mama ta, verii tăi, iubitul/a). Prietenii adevărați există dar trebuie să știi să îi selectezi. E adevărat că există zicala „Ferește-mă, Doamne, de prieteni că de dușmani mă feresc singur!” dar totuși nu e o regulă. Poți să ai 10 „prieteni” însă al 11-lea chiar să-ți fie prieten adevărat. Eu nu aș generaliza și nu trebuie să renunți să speri că există prieteni adevărați doar pentru că până acum mulți te-au dezamăgit. E ca în dragoste: chiar dacă ești înșelat de prea multe ori, nu trebuie să încetezi să crezi în iubire. Așa e și cu prietenii, trebuie doar să îi cauți și să îi selectezi cu mare atenție.

 

     Vă pup și vă respect,

     VicToR

Comments are closed.