„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

August 14, 2012
 
 

 

     

     Probabil că vrei să salvezi lumea. Îți spun sincer că tot pentru tine o faci. Vrei un Pământ unde lumea să fie de treabă și să aibă empatie. Vrei ca lumea din jurul tău să nu mai sufere. De fapt vrei asta în primul rând pentru tine. Suntem egoiști din fire dar asta nu înseamnă că nu putem să facem lucruri și pentru ceilalți.

     Noi vrem să trăim într-o lume mai bună. Noi vrem să prospere cei din jurul nostru pentru ca și noi să prosperăm. Noi vrem clienți care să prospere ca să facem și noi mai mulți bani.

     Înveți pentru tine, nu pentru facultate, nu pentru mama, nu pentru ministrul educației. Înveți pentru tine chiar dacă nu înveți ceea ce trebuie. Nu te oprește nimeni să renunți la facultate (nu-ți recomand). Nu te oprește nimeni să înveți ceea ce îți place. E adevărat că trebuie să fii abil ca să vezi cum împaci plăcutul cu facultatea. Cu puțină minte și puțin noroc o să nimerești o facultate pe care să o urmezi cu plăcere.

     Totul depinde de tine, chiar dacă nu pare. Dacă stai pe loc așteptând ca totul să vină la tine, probabil nu vei face nimic. Dacă vei face tu tot posibilul să reușești, probabil vei reuși.

     Cu cât oferi mai mult cu atât primești mai mult? De obicei e cam rar. Te aștepți să primești bine când faci bine – normal e să fii răsplătit cu aceeași monedă – dar oare e așa? Nu am crezut la început. Nu am crezut nici când a trecut un an și jumătate în care am oferit și nu mi s-au întors prea multe. M-am înșelat. Foarte multe dintre lucrurile pe care le-am primit nu le-am conștientizat. Am primit mai mult decât mă așteptam și primesc în continuare. Primesc afecțiune, prietenie, sprijin, suport moral și multe altele. Primesc ceea ce îmi doream și mai mult decât doream să primesc.

     Oferă sfaturi gratuite, ascultă oamenii mai mult decât le vorbești, ajută-i când au nevoie chiar dacă nu te pot răsplăti imediat… Ei îți vor întoarce la un moment dat înzecit. Nu toți trebuie să îți ofere ceva înapoi. Nu este o regulă de reciprocitate. Ce ți se întoarce este cu mult mai puternic decât ceea ce ai oferit. Învață să oferi mai mult decât primești. Te vei simți la un moment dat compleșit. Rezistă! Va merita cu adevărat. Un om care te va răsplăti cu aceeași monedă știe ce înseamnă greul, nu e totuna că îl ajuți pe un om care a trecut prin sărăcie sau pe unul umflat de bani de la o vârstă fragedă, analfabet etc. Fii sigur de faptul că acel om care a trecut prin greutăți știe ce înseamnă o „mână îndreptată”, un ajutor.

     Păcat că uneori nu știm să apreciem persoanele speciale din viața noastră și afișăm un comportament total neadecvat față de ele. Păcat că-i tratăm cu indiferență pe cei pe care ar trebui să îi păstrăm aproape pentru că acele persoane sunt greu de găsit și nu oricine are ocazia să le întâlnească. 

 

     Cu respect,

     VicToR   

 

     (written by VicToR & Daniela ST)

Comments are closed.