De ce injuram?

November 4, 2016

De ce Înjurăm?

Eşti prost crescut că înjuri ? nu ..sincer am cunoscut medic chirurg care înjură, deci sunt oameni foarte importanţi care înjură , oameni de afaceri din cauza unui limbaj trivial, e un fel de automatism, ajungi sa injuri din obişnuinţă.
Am avut o întâmplare în trafic, conduc foarte mult din cauza job-ului nou, am avut o situaţie când mi-a intrat un “coleg” din trafic in fată, era cat pe ce să mă pocnească, am tras dreapta şi m-am abţinut să îl înjur şi l-am lăsat să treacă de mine fără să mă mai enervez, încerc şi eu să mă temperez mai mult şi m-am simţit sincer mai bine, fără să îl injur, am zis, cine ştie poate are o problemă, nu e bine să judec oamenii.
În liceu vedeam faptul că băieţii care înjură erau mai apreciaţi decât mine de exemplu, care aveam o educaţie mai bună, eram o persoană mai calmă, nu e vorba de educaţia de acasă neapărat, cred că se înjură foarte bine şi în alte ţări nu doar la noi, problema este natura noastră decăzută şi păcătoasă. Biblia zice: “enervaţi-vă dar nu păcătuiţi”, am ţinut minte aceste vb explicat de tatăl meu care e mai credincios de fel, eu văd înjurătura de fapt ca un blestem, există blestem înainte de religie, dar mă întreb de ce nu vorbim frumos în loc să înjurăm? De ce nu binecuvântăm decât să blestemăm? Formă de descărcare, te uşurezi, un fel de răzbunare, agresiunea fizică e tot mai puţină, deoarece mai demult oamenii se băteau, însă acuma cum înaintăm cu tehnologia nu te mai poţi rezuma la violenţă şi mai bine înjuri . Înainte să baţi pe cineva, mai întâi îl avertizezi cu o înjurătură să zic, aşa am constatat. Dacă e vorba de educaţie, bunicul meu care m-a crescut, mi-a explicat frumos faptul că înjurătura te înjoseşte ca şi om , copilul dacă greşeşte nu îl înjuri, pentru că va învaţa de la tine că prin violenţă rezolvi lucrurile şi aşa va face şi el în concluzie, îi explici frumos că nu e bine, prin cuvinte! Nu răspunde violenţei cu violenţă!

Încă o chestie interesantă, am păţit să înşurubez un şurub şi nu reuşeam deloc, însă dacă ziceam o înjurătură parcă intra şurubul dintr-o dată, fără prea multă chinuială ) Am început să mă temperez, pentru că în anturajul meu nu se înjură, am ieşit din acele grupuri în care se foloseau înjurăturile .
De multe ori cunosc, găsesc oameni care folosesc înjurătura că şi semn de punctuaţie. Pur şi simplu fără o înjurătură nu puteau compune o propoziţie, frază. Am vorbit cu unele fete întrebându-le de ce simpatizau băieţii care înjură, fumează..nu au avut o explicaţie, ba mai mult doar una îi simpatiză din 5 fete pe care le-am chestionat ) Toată viaţă au fugit de interlopi, de şmecheraşi, doar golanii erau cei cu carnea în gură.
Trăim într-o ţară cu 50 de ani în urmă, peste tot se înjură, nu doar la noi, însă suntem mai stresaţi, muncim foarte mult, îţi trebuie 7000 de diplome şi tot nu rezolvi nimic în ţara asta, poliţai, politicieni, înjură foarte mult.
NU ne suportăm între noi, am ajuns să favorizăm puşcăriaşii şi vorbim ca ei, că nu suntem educaţi, însă am ajuns la o părere personală, înjurăm pentru să suntem supăraţi pe noi înşine, pe cei din jur, sau pentru că am plecat de aici în altă ţară, e la modă, a ajuns un semn de punctuaţie dar trebuie să scăpăm şi să fim mai buni. Înjurătura este un semn de neputinţă, eu va invit ca în loc de înjurătură să punem faptele care schimbă motivele pentru care înjurăm România şi românii în general. .

M-am calmat şi eu, am prea multă iubire în suflet de oferit oamenilor care mă merită într-adevăr şi ştiu să mă aprecieze.
14922964_1475619262452388_1337642396_o

Sunt in drum spre Delta Dunării  cu domnul Doctor Ginecolog Dutcus Ioan (Titi) , cu laptopul in brate si m-am decis să scriu.

 

 Vă Pup! O Seară frumoasă

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>