Dăruire,Amabilitate,Bunătate … Oare merită să ajuţi?

October 27, 2014

Cred că fiecare dintre noi a avut cel puţin o dată şansa de a ajuta pe cineva chiar mai mult decât a fost nevoie, și, ulterior, să fie călcat în picioare de cel ajutat. De-a lungul timpului, am ajutat câteva persoane cu probleme. Am donat bani, le-am dat mâncare nevoiaşilor de la colţul străzii, am căutat să realizez reportaje pentru a strânge bani pentru persoanele respective, atunci când s-a putut, asta intenţionez să fac luna viitoare, împreună cu o cunoştinţă veche, va fi un spectacol de dans, DOAR DE DANS, unde voi încerca pe lângă fondurile proprii să mai adun nişte bănuţi pentru acel sufleţel care are nevoie de o operaţie în Germania.

Sincer vorbind, abia aştept să văd câtă lume se va înghesui să ajute, ce oameni am lângă mine, îmi vor demonstra toţi oamenii pe care o să-i invit la acest act caritabil.

Zilele ăstea am fost şi până la acel copil de etnie rromă la care i-am făcut o casă micuţă, unde să poată locui cu cei 10 fraţi. Mi-a crescut inima când l-am văzut ce grijă are de căsuţa şi cât de respectuos este cu mine. Sunt nişte lucruri pe care nu le poţi exprimă în cuvinte, acele sentimente trebuie să le simţi la faţa locului, să treceţi la treaba şi faceţi o lume mai bună!

Niciodată în viaţa mea nu m-am uitat de sus la o persoană, nu știi niciodată cine este. Dacă începi şi judeci omul la prima impresie, este posibil să faci cea mai mare greşeală a vieţii pentru că nu știi dacă pierzi un suflet valoros într-adevăr sau un … Ține-ţi minte un lucru : Niciodată să nu te uiţi de sus la cineva decât dacă îl ajuţi să se ridice!

Învăţaţi să ajutaţi mai mult: cum o fac eu! Din puţinul pe care îl am, şi nu o spun ca să mă laud, dar cine mă cunoaşte cu adevărat ştie într-adevăr cine sunt.

Dacă vrei să ajuţi pe cineva, ajută! Cu o vorba bună, cu ce poţi! Ține minte doar! Nu eşti obligat. Dacă o faci, o faci din suflet… Îmi pun deseori anumite întrebăriȘ cum ar fi şi De ce unii au impresia că trebuie să ai bani ca să ajuţi alţi oameni… Vă spun sincer, ce ai în suflet contează cel mai mult! Pentru mine nu există sentiment mai plăcut decât să ajut oameni în fiecare zi cât pot de mult! Lucrul acesta îl fac şi la sala. Îi ajut pe aceşti copilaşi să crească într-un anturaj frumos, departe de acele obiceiuri prosteşti pe care le au majoritatea momentan.
Şi până la urmă asta înseamnă să fii om. Să ajuţi chiar dacă nu ţi se cere ajutorul! O   ricât de altruist ai fi, nu există ajutor pe care îl oferi fără să te gândeşti şi la beneficii. Deşi sună egoist, în realitate şi cei mai altruişti oameni fac ceea ce fac dintr-un motiv anume. Diferenţa dintre altruism şi egoism stă tocmai în acest motiv. Spre exemplu, îţi propui să oferi ajutor unui prieten şi apoi aştepţi acelaşi lucru din partea lui. Dacă nu primeşti ceea ce te aşteptai să primeşti, începi să-i scoţi ochii şi să-i aduci aminte cu fiecare ocazie: “Ai uitat când te-am ajutat, nu? Nerecunoscătorul naibii!”. Remember one thing : “Nu poţi să construieşti cea mai înalta clădire din lume, plecând de la etajul doi!”

Un mic video pentru voi (  http://www.livebiz.ro/video/bunatatea-oamenilor/)  si (https://www.facebook.com/video.php?v=10151230937694107&set=vb.326252354489&type=2&theater)

Vizionare Plăcută!

Eu însă nu aştept aceeaşi monedă, ăsta sunt eu şi nu mă aştept ca cei pe care i-am ajutat să fie ca mine. Unii se nasc cu un suflet imens, alţii se nasc pentru a trăi de pe urmă noastră 😀 Ajutorul se oferă din suflet, se oferă pentru că eşti o persoană plină de bunătate şi se oferă doar atunci când îţi doreşti. Un om care ajută necondiţionat, cu tot sufletul , se va apropia mult mai repede de abundenţă, decât un om care caută să tot primească ceva!!

Cu Respecte,

VicToR

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>