Colibita Peisaj de Poveste

May 15, 2014

Am să încep cu un feedback nu foarte primitor, deoarece la cât de frumoaza e zona, o frecventez de 5 ani deja, am ales să mă duc în concediu din nou în acest colţ de Rai. Cazările sunt foarte limitate, la pensiune sau aşa zis hotel este destul de piperat preţul, sunt doar 7-8 pensiuni unde te poţi caza, într-adevăr mai găseşti şi 2 pensiuni gen 40lei/noapte dar cu baie comună sau “afară” în aer liber. Eu caut cel puţin la 100-150 lei/noapte, nu mă duc la orice căcat pentru că am şi eu nişte fix-uri şi vreau să trăiesc frumos. M-am cazat la o pensiune destul de cunoscută în zona “FIsherman’s” , destul de frumos aranjat, peisaj superb puteţi vedea la secţiunea filmări. Am avut concurs de pescuit la păstrăv care a decurs foarte ok clasându-mă între primii 10, performanţă pe care nu am repetat-o în Serbia de exemplu de unde am venit destul de dezamăgit, dar tot răul spre bine. De mâncare, să va povestesc câte ceva, pentru că am rămas cu o amintire destul de proastă.

Dimineaţă la micul dejun am primit două felii de pâine şi o cutiuţă foarte mică de gem + o cană de ceai :)))) zâmbeam ca prostu singur acolo, la care l-am chemat pe chelner şi l-am întrebat:

– Nu te supără, sincer, îţi place ce mi-ai adus aici? Ai mânca? nu e cazul să vorbim de săturat aici pentru că nu te duci la restaurant să mănânci ca un hapsân, să te saturi sau ştiu eu, serveşti puţin să îţi cadă bine şi cu asta basta. Sunt destul de iritat când nu primesc ce merit, totuşi la câţi bani am lăsat acolo mă aşteptăm să fiu servit domneşte şi chiar aşa s-a şi întâmplat, mi-a adus un platou mai mare din care DA! am putut alege una alta. A început să îmi spună faptul că la ei aşa se serveşte, asta e meniul dar m-am comportat exemplar cu ei şi ne-am împrietenit ulterior. Restul concurentilor nu au comentat şi au mâncat un mare “căcat” vorba aia, dacă nu “sări” puţin în viaţă nu ajungi nicăieri.

Un alt subiect interesant e pâinea care o primeşti la această pensiune. E tare că piatră :))) şi încă un lucru, am comandat o ciorbiţă de burtă seara, pentru că m-a luat frigul pe nepregătite, ciorbă a fost destul de bună nu mă aşteptăm dar pâinea? Aşa să va gândiţi , o farfurie de ciorbă de burtă care în Tg Mureş la Casă Mureşeană e maxim 8-9 lei , la nebunii ăştia era 16 lei + 6 felii de pâine gen bake rolls care au fost 8 lei:))) .

În fine toate ca toate, un peisaj de poveste , am pus poze la secţiunea Peisaje , un loc extraordinar unde mă duc cu plăcere, se aseamănă cu Bezid-ul unde mă duc mai des având 2 bărci la dispoziţie , proprietate personală, unde la fel peisajul e superb, adevărul este că nu e înconjurat de munţi ca şi la Colibiţa, dar e frumos şi în plus, are o istorie atrăgătoare.

O provocare mare pentru mine a fost să sar în apă rece de munte, în poză se poate observa şi zăpada de pe munţi, apa având o temperatura de 3 grade. Îi întrebasem pe localnici dacă e periculos, mulţi au început cu basme şi legende cum că ar fi sărit tineri în Colibiţa şi n-ar mai fi ieşit din apă, în fine trebe să fii realist, dar am avut ceva probleme de sănătate si cu ocazia asta am zis, frate ..dacă mor asta e viata, însa dacă rezist la apa asta mi-am revenit total pentru că eram conștient de faptul că rezistam foarte bine la frig, nu mă răcesc deloc de 4 ani încoace. În fine, eram fericit de problemele  de care am scăpat şi sunt perfect sănătos, mi-am făcut analizele recent şi mi-am lăsat doctorul uimit, m-am menţinut la 70 kg, alergat în fiecare seară de la 22:00, revenire completă de formă!

So.. mi-am luat inima în dinţi şi am zis că fac nişte salturi nebuneşti în apa rece ca gheaţa, înainte de săritură m-am udat pe cap cu apă din lac să mă obişnuiesc cât de cât iar apoi m-am avântat în minunatul lac COLIBIŢA. Ce m-a surprins a fost faptul că nu m-am răcit, şi mi-am demonstrat din nou, rezist la frig excepţional.

La Secţiunea filmări aveţi şi săritura! peace

Vizitaţi această locaţie, MERITĂ!

Cu Stimă ŞI Respect,

VicToR

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>