Chiar trebuia omorât?

October 13, 2016

     În primul rând este ilegal ce au făcut. E o crimă omori un ursuleț care nu reprezintă un pericol, care nu a atacat și nu a făcut rău nimănui. Au alergat trei ore după el, timp în care acest urs nu a manifestat nicio formă de agresivitate. Umblu mult în natură și știu faptul pădurarii au așa-zise zone unde hrănesc aceste animale sălbatice. Administrarea unui fond de vânătoare nu e un lucru simplu pe timp de iarnă. Animalele găsesc cu greu mâncare și au nevoie de ajutor. Din această cauză ele au tendința coboare din pădure în căutarea hranei, mai ales în Brașov unde tomberoanele sunt „Selgros”-ul urșilor. Iar sunetele de drujbă… și pe mine m-ar deranja, sincer!

     UPDATE: Am vorbit cu un prieten care este vânător și mi-a explicat faptul că AUTORIZAȚIA să împuști un URS la o partidă de vânătoare poate să ajungă până la 10.000 de euro! De asta sunt atât de mulți, pentru că sunt mai mult ocrotiți. Noroc cu taxa asta mare, dacă era 1000 de euro nu mai avea cine să coboare în oraș…

     Am văzut mai multe exemple din străinătate, cazuri similare când urșii au coborât în orașe. Lumea nu s-a panicat, nu a făcut circ. Au fost tranchilizați cu succes (adormiți) și duși înapoi în mediul lor natural, adică în pădure, fără fie răniți sau OMORÂȚI (cum au procedat acești tâmpiți). Dacă cineva era atacat, ce? Era vina ursului? Animalul e ființa cea mai pură de pe Pământ. Nu omoară decât dacă este atacat sau dacă trebuie mănânce. Numai oamenii, cea mai scârboasă nație, omoară de plăcere. Cine suntem noi hotărâm suntem superiori animalelor? Toate ființele, inclusiv oamenii, fac parte din regnul animal. Ne place nouă ne considerăm superiori dar e clar nu suntem. Iar acțiunile din filmulețul ăsta dovedesc exact asta. Era imens…. Acest urs era mai mare decât GodzillaDacă-i aruncau o plasă în cap sau o pătură, îl prindeau și îl duceau în pădure. Părerea mea sinceră e că autoritățile – care ar fi trebuit fie un exemplu – au făcut tam-tam, au speriat acest animăluț, au urlat ca tâmpiții în loc își folosească creierul și acționeze cu spirit civic. „Vezi de treabă! Omorâm tot ce mișcă, dacă greșim cumva aruncăm dracu’ la gunoi. Noi nu reparăm nimic!”

     Au omorât un pui de urs care a coborât dintr-o pădure care de fapt nu mai e pădure. Totul se taie, se vinde țara bucată cu bucată; habitatul animalului sălbatic nu mai există sau este distrus pe zi ce trece. Animalul a coborât pentru a găsi un gunoi din care se înfrupte, ceva hrană care pe zi ce trece este tot mai puțină din cauza rahatului românesc numit OM.

     Am lăcrimat când am văzut faptul această vietate încerca evadeze pe un zid, speriat de niște incompetenți. Nu mai vreau jignesc pe nimeni pentru nu lasă bunul-simț însă era de ajuns un tranchilizant.

     În țara asta tot ce ne deranjează trebuie îndepărtat, omorât chiar… Halal nație jegoasă am ajuns. Uneori îmi este silă de românii care trăiesc în această țară. Păcat! E prea frumoasă pentru noi.

     Cam asta fac poporul român și guvernul cu pădurile țării:

14666117_1175039282568380_4404800693380655831_n

 

14666302_10154067864426242_6914962948212159934_n

     Ne mai putem numi „oameni”? Vede tot Globul cum ne comportăm… Mă doare şi mi-e greu să schimb lumea de unul singur însă acțiunile noastre personale asupra naturii și persoanelor dragi ne definesc ca oameni!

     Seară frumoasă!

     Cu respect,

     VicToR

Comments are closed.