Cel mai bun prieten al omului!

May 6, 2011

 

     Am și eu un cățel pe nume Max care împlinește 13 ani pe 26 iulie (dacă nu mă înșel). Am crescut cu el, face parte din viața mea și nu-l pot da pe absolut nimic oricât de prețios ar fi.

     Loialitatea și dragostea necondiționată pot face viața stăpânilor mult mai frumoasă indiferent cât de sedentari ar fi. Cine ar putea să reziste entuziasmului unui câine care dă din coadă, se agită și te roagă să-l scoți la plimbare? Oricât de singur te-ai simți, un câine îți va înveseli mereu ziua și pe lângă iubirea pe care ți-o oferă e capabil să te protejeaze chiar cu prețul vieții lui. Spre deosebire de pisici, câinii nu-și uită stăpânii și par a trăi pentru a ajuta oamenii. Îmi amintesc zilele când veneam acasă supărat din cauza „oamenilor” și plângeam în camera mea iar acest suflet enorm venea și stătea lângă mine, parcă încercând să-mi explice că va fi bine. E o chestie pe care nu o poți simți altcumva, capacitatea unui câine de a bucura pe toată lumea e dezarmantă.

     În multe cazuri poți să scapi de sentimentul de singurătate dacă ai un câine alături. Cu toate acestea, nu poți să ceri prea multe și să nu dai nimic în schimb. Un câine înseamnă și responsabilitate: trebuie să îl speli, să îl plimbi, să ai grijă de sănătatea lui, să-i oferi un culcuș comfortabil dar mai ales să îi arăți că îl iubești. Ți-o va întoarce înzecit. Nici nu vreau să mă gândesc la momentele când nu-l voi mai avea, o parte din mine va muri și nu îl voi mai putea înlocui niciodată. Este un câine cu o personalitate primită din familie, foarte liniștit și iubitor… nu se poate compara cu absolut nimic din lumea asta, vă asigur!

     În încheiere, vă sfătuiesc să cumpărați un cățel doar dacă sunteți siguri că îl puteți crește. E nevoie de timp pentru a avea și a te bucura de un câine dar vă veți atașa dumnezeiește de el.

     Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată un câine în casă.

 

     Vă pup și vă respect,

     VicToR

 

Comments are closed.