Cum să scapi de negativism

May 6, 2014

„Dezămagirea pentru un suflet nobil este ceea ce apa rece este pentru metalul fierbinte: îl face mai puternic, îl temperează, îl intensifică dar niciodată nu îl distruge.” 

     Care e soluția pentru a reuși într-o lume plină de energie negativă? Foarte simplu: ar trebui înlăturate toate lucrurile care îți aduc nefericirea. Dar care care sunt oare acele lucruri? Stai și gândește-te pentru că sigur vei găsi o sumedenie de lucruri pe care le faci și nu îți aduc fericire. Bineînțeles, unele persoane se vor gândi la droguri, băutură și țigări… Acei oameni pentru asta trăiesc; nu prea mai ai ce comenta și nici nu e bine să încerci să îi schimbi pentru că cel mai probabil nu vei avea sorți de izbândă.

     Fericirea nu trebuie căutată în lucruri sau în oameni, ea vine din interior. Stai frumos într-o seară lângă pat cum fac eu, adună-te, gândește pozitiv și regăsește-te pe tine însuți. Pentru a fi fericit trebuie în primul rând să te cunoști pe tine, cine ești și pentru ce trăiești.

     Alege să trăiești lângă oameni care au realizat lucruri mărețe, lângă oameni pozitivi. Vei vedea că atitudinea ți se va schimb rapid. De multe ori ajungi să suferi după oameni care te-au desconsiderat, oameni care ți-au spus „nu face asta” sau „nu e de tine acest lucru”. Scoate-i din viața ta și stai departe de ei pentru că acești oameni te invidiază pentru reușitele tale și văd în tine ceea ce ei nu vor fi niciodată.

     O altă metodă pe care o folosesc eu, ca dansator, este să ascult muzica care mă binedispune. Evită să asculți piese care îți transmit tristețe, supărare sau alte stări care să te ducă cu gândul în zone negative. Degeaba încerci să fii pozitiv și faci sute de lucruri care te binedispun dacă tu ai în cap doar o voce care se plânge și se revoltă! Fiind mai lipsit de negativism, vei fi o prezență mai plăcută pentru cei din jur, te vei enerva mai puțin, îți vei rezolva mai ușor problemele, vei fi capabil să ignori obstacolele și să te concentrezi pe soluții.

positiveaffirmations

 

     Cu mult respect,

     VicToR 

Comments are closed.