Better days will come…

January 23, 2014
 
moon8

 

 

     M-am gândit foarte mult în ultima vreme la lucrurile frumoase pe care poți să le faci pentru persoana la care ții atât de mult. Marea întrebare este dacă merită să te dedici de la început în totalitate sau nu. Vei suferi sau vei fi fericit? Chestia asta doar Dumnezeu o știe dar dacă nu riști în viață, nu vei avea de câștigat! Eu tot timpul am fost de părere că merită să faci multe surprize frumoase dar trebuie să fii convins 100% că acea persoană merită efortul tău. Nu prea m-am înșelat niciodată în legătură cu asta. Mai mult mă deranjează faptul că naivitatea unora e mai presus de toate. Mi-a plăcut tot timpul să ajut copii necăjiți și să fac lucruri deosebite care mă făceau să zâmbesc probabil mai mult decât o făceau prietenii. Un act de caritate e binevenit în viață oricum pentru că vă schimbă puțin. Încercați să ajutați niște oameni săraci, o să vă prindă bine!

     Probabil multă lume m-a considerat mai orgolios din cauza trecutului meu dar asta până să mă cunoască personal și să-și dea seama de adevăratul meu caracter. Bineînțeles că le-am demonstrat faptul că aparențele înșeală! Nu voi lăsa niciodată pe nimeni să mă schimbe decât dacă o va face în bine pentru că toți avem defecte și dacă noi nu le vedem măcar să ne lăsăm ajutați. Singurul lucru pe care mi l-am dorit tot timpul a fost să încerc să nu dezamăgesc pe nimeni și să fac lumea fericită prin gesturile mele. Simțeam uneori faptul că pot schimba lumea în bine, că pot să fac lumea să privească altfel lucrurile. Mi-am ajutat prietenii tot timpul, n-a fost unul care să mă sune noaptea târziu și căruia să nu-i sar în ajutor. Uneori eram fericit doar prin simplu fapt că îi vedeam pe alții că sunt fericiți. Tot timpul am sperat că voi fi și eu fericit într-un final dacă știu să aștept, că voi primi și eu ce mi se cuvine: pe cineva care să mă aprecieze la maxim. Și a venit și vremea asta dar nu cum îmi doream eu…

     Atunci când iubești o persoană, o accepți cu defectele și calitățile ei, o susții din toate punctele de vedere și îți dorești să fie fericită dar sentimentul trebuie să fie reciproc. Trebuie să ne apreciem mai mult unii pe alții, trebuie să învățăm să și iertăm, nu doar să ne acuzăm între noi pentru niște fapte minore făcute la stres, nervi sau altele. Tot timpul mi-am dorit să îmi văd prietenii fericiți și am oferit cât am putut de mult, câteodată chiar și din puținul pe care l-am avut. Nu poate nega nimeni acest lucru: de cele mai multe ori până și partea mea am oferit-o acelei persoane drage.

     Unele lucruri nu le pot înțelege, sincer. Să dorești să faci atâta bine în lumea asta de rahat, când vezi că e plin de hiene care încearcă să te tragă în jos și nu reușesc, uneori e bine pentru că îți dai seama că ești prea important pentru ei, că văd în tine ceea ce ei nu vor fi niciodată. În primul rând, invidia provine din fustrare; invidioșii sunt, de fapt, neputincioși și nemulțumiți de propria lor situație, nu își pot vedea calitățile și nu își pot accepta defectele. Dacă cumva simțiți această stare la persoanele cu care intrați zilnic în contact, eu vă sfătuiesc să le evitați. Am facut multe în viețișoara mea deși am doar 24 de ani și tocmai acest lucru îi roade pe mulți. Dar poți lua invidia asta și ca pe un lucru bun: te poți ridica mai mult prin acești indivizi; uneori te motivează mai mult când își fac „ritualul”. Personal nu voi mai pune totul în balanță, dacă e bine, dacă e rău, dacă e frumos, dacă e urât… Voi lăsa încet-încet trăirile să-mi inunde sufletul ponosit de norme sociale, nu voi mai judeca și nu voi mai cere. Dar voi ierta.

     Un lucru care mă deranjează enorm este când cineva mă vede altfel decât ar trebui și lupt până la final să-mi dovedesc inocența sau să îi arăt acelei persoane faptul că se înșeală. Tot timpul am reușit datorită prietenilor care mi-au fost alături.

     Chiar aș dori la un momentdat să fac un sondaj de opinie să văd câtă lume mă apreciază pentru ce am făcut sau dacă i-am dezamăgit vreodata cu ceva. Dacă am dezamăgit, n-a fost nimic intenționat. Nu mă voi supăra nici dacă voi primi critici pentru că sunt binevenite și le accept oricare ar fi ele.

     Aveți grijă de voi! 

 

     Cu respect,

     VicToR

                        

Comments are closed.