Be kind!

November 25, 2016

     În ultimii ani mi-am făcut obiceiul de a scrie zilnic măcar 2-3 lucruri pentru care sunt recunoscător. Uneori simt nevoia să vorbesc cuiva, să mă simtă aproape așa că am ales să vorbesc despre aceste lucruri pentru a vă determina să vă deschideți puțin imaginația și să vedeți lucrurile puțin altfel.

     Așadar, sunt recunoscător pentru că cel puțin o dată de când ne naștem suntem cei mai buni și vă explic și de ce. :)) Din acele milioane de spermatozoizi să câștige doar unul… ei bine, eu consider că este un miracol dar totodată este o dovadă a faptului că ești cel mai bun și merită să apreciezi faptul că ești în viață; rămâne să-i dovedești vieții că meriți acest titlu de campion, so do not give up on your dreams or people! Fii recunoscător pentru faptul că ești sănătos, nu iei pastile, nu te vizitează medicii, ești sănatos atât fizic cât și psihic! Încă îi explic unei persoane foarte dragi mie faptul că trebuie să îți ajuți părinții chiar dacă sunt complicați uneori. Nu uita: ei ne-au învățat lucruri esențiale în viață, lucruri pe care sincer, când mi le amintesc, zâmbesc ca un copil… să nu plescăi când mănânc, să nu mă scobesc în nas, să nu scuip pe stradă, să spun „Te rog!” când am nevoie de ceva și să mulțumesc atunci când mi se oferă ceva!

     Am fost crescut de bunicul meu, fapt pentru care mă simt foarte norocos. Am câștigat un caracter demn de un gentleman: să deschid portiera unei femei chiar dacă e o chestie demodată, să o sărut pe frunte, să o scap de gândurile negative. Totodată, fii recunoscător pentru lucrurile mărunte pe care le deții în viață pentru că, de cele mai multe ori, lucrurile mărunte fac diferența. Încearcă să gândești pozitiv tot timpul. Ai suficiente resurse pentru a-ți îndeplini visele și dacă ai părinți și prieteni, ai tot! Plăcerea mea a fost să ajut de fiecare dată când mi s-a cerut ajutorul, nu m-am dat la o parte din fața nimănui, n-am spus niciodată în viață „Nu te ajut!”, „Nu am timp!”, „Nu pot acum!”, etc. Dacă îți dorești cu adevărat să faci lucruri bune, îți faci timp pentru ele! Ajută și vei fi ajutat! Fii recunoscător pentru fiecare dimineață în care te trezești, pentru faptul că ai colegi simpatici și cunoști o mulțime de oameni. Fii ambițios, alege să nu renunți atunci când e greu!

     Am fost și sunt o persoană modestă și foarte sociabilă dar – bineînțeles! – există o limită în toate. :)) Faptul că pot comunica ușor cu oricine nu înseamnă că accept orice fel de persoane în viața mea. Sunt foarte loial când vine vorba de valorile din viața mea. Dar oare dacă lași de la tine? Stai tu singur/ă atunci, treci printr-un șir de relații lipsite de rost și de finalitate constructivă și trăiește degeaba. Am niște câini în spatele blocului, și ei trăiesc cam la fel: mănâncă, dorm, și-o trag, mor. Gata filmul.

     Am deviat de la subiect un pic. Ține minte să fii recunoscător pentru fiecare zi pe care viața ți-o dăruiește, învață să ierți și bucură-te de oamenii speciali din viața ta!

     Never give up!

     Cu stimă și respect,

     VicToR

Comments are closed.