Asculta-i pe cei dragi!

January 31, 2011


                                                                       Aveti si voi prieteni care isi tin dreptatea pana in pamant chiar daca nu e de partea lor. Daca sustin doar punctul lor de vedere si cauta sa-i convinga pe oameni ca doar ei au dreptate, atunci ceilalti ii vor evita. Însa, daca au destula umilinta si deschidere pentru a asculta variante la aceste puncte de vedere, vor cunoaste cu adevarat oamenii si se vor simti mai destinsi în prezenta lor.
                                        Cunosc cateva persoane care se dau exagerat de destepte, sustinadu-si idea pana la capat, si ati intalnit si voi, oricat ai incerca sa ii faci sa inteleaga un lucru anume sau chiar adevarul ei nu te vor asculta nici macar o secunda. Oameni distrusi, din pacate, care daca nu se vor mobiliza vor pierde mult in viata din cauza unor lucruri de genu asta.
Cand vrei sa ti un dialog cu o persoana anume il lasi
sa isi dea cu parerea si respectiva/ul. Sunt unele persoane carora le place foarte mult sa fie ascultate, cand are o prietena draga sau prieten o problema primul lucru e sa-l asculti si sa incerci sa-l ajuti, in felul asta reuseste sa treaca mai usor peste problema pe care o are.
Trebuie sa invatam unele lucruri, sa ascultam parerile oamenilor chiar daca nu suntem de acord cu ele dar sa nu fortam nota, sa nu incercam sa ne ferim de adevar, sa nu fim incapatanati si sa ne tinem partea de dreptate daca nu suntem 100% decisi ca avem perfecta dreptate, sa incercam sa-l facem pe celalalt sa inteleaga.
Un alt lucru pe care il punctez e felul in care stii sa ajuti o persoana, cautand solutii, dandu’i un sfat prietenesc care ar putea sa il scoata din impas. Poate ca nu toti suntem buni ascultatori si nu toti avem acea rabdare ca sa ascultam cand cineva are ceva de zis, dar cand vine vorba despre un prieten este altceva, unui prieten ii demonstrezi ca esti alaturi de el orice ar fi si incerci sa-l ajuti facand poate un mic sacrificiu. Parerile sunt impartite intotdeauna, oamenii sunt orgoliosi si incapatanati dar avem o portita de scapare pentru ca exista si persoane bune pe lumea asta, totusi in fiecare dintre noi exista un suflet bland care nu intotdeauna isi arata fata.
Revenind la ce am spus mai sus, intr-un cuvant ar fi “orgoliu”.. persoanele care isi sustin parerea cu tarie, fie ca au sau nu dreptate, sunt doar persoane incapatanate care uneori fac acest lucru din pura mandrie, sa nu se lase mai prejos de ceilalti.

Peace & Love Florina and Victor

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>