Ascultă-i pe cei dragi!

January 31, 2011


                                                                     

     Aveți și voi prieteni care își țin dreptatea până în pânzele albe chiar dacă nu e de partea lor. Dacă susțin doar punctul lor de vedere și caută să-i convingă pe oameni că doar ei au dreptate, atunci ceilalți îi vor evita. Însă dacă au destulă deschidere pentru a asculta variante la aceste puncte de vedere, vor cunoaște cu adevărat oamenii și se vor simți mai destinși în prezența lor.

     Cunosc câteva persoane care se dau exagerat de deștepte, susținându-și ideile până la capăt. Sigur ați întâlnit și voi: oricât ai încerca să îi faci să înțeleagă un lucru anume sau chiar adevărul, ei nu te vor asculta nici măcar o secundă. Oameni distruși, din păcate, care – dacă nu se vor mobiliza –  vor pierde mult în viață din cauza unor lucruri de genul ăsta.

     Când vrei să porți o conversație cu o persoană anume, o lași să își dea cu părerea și pe respectiva persoană. Sunt unele persoane cărora le place foarte mult să fie ascultate; când o prietenă dragă sau un prieten are o problemă, primul lucru pe care îl faci e să-l asculți și să încerci să-l ajuți să treacă mai ușor peste problema pe care o are. Trebuie să învățăm unele lucruri, să ascultăm părerile oamenilor chiar dacă nu suntem de acord cu ele dar să nu forțăm nota, să nu încercăm să ne ferim de adevăr, să nu fim încăpățânați și să ne susținem punctul de vedere dacă nu suntem 100% convinși că avem perfectă dreptate și să încercăm să-l facem pe celălalt să înțeleagă.

     Un alt lucru pe care îl punctez e felul în care știi să ajuți o persoană, căutând soluții sau dându-i un sfat prietenesc care ar putea să îl scoată din impas. Poate că nu toți suntem buni ascultători și nu toți avem acea răbdare ca să ascultăm când cineva are ceva de zis dar când vine vorba despre un prieten este altceva. Unui prieten îi demonstrezi că ești alături de el orice ar fi și încerci să-l ajuți făcând poate un mic sacrificiu. Părerile sunt împărțite întotdeauna, oamenii sunt orgolioși și încăpățânați dar avem o portiță de scăpare pentru că există și persoane bune pe lumea asta… În fiecare dintre noi există un suflet blând care nu întotdeauna își arată fața.

     Revenind la ce am spus mai sus, într-un cuvânt ar fi „orgoliu”. Persoanele care își susțin părerea cu tărie, fie că au sau nu dreptate, sunt doar persoane încăpățânate care uneori fac acest lucru din pură mândrie: ca să nu se lase mai prejos de ceilalți.

     

     Peace & love,

     Florina and VicToR

 

Comments are closed.